Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.
Jag är uppvuxen på Gotland och bor med min man och dotter ca 4km söder om Visby. Djuren har alltid haft en stor plats i mitt liv, innan hundarna blev mitt stora intresse var det hästar som gällde. Jag hade alltid föreställt mig att min första hund skulle vara stor, så blev det inte.
 
Min första hund blev en strävhårig foxterrier ”Uggia”, min avskedspresent från kennel ”del Cardale” i Italien där jag arbetat som kennel flicka i några månader under 90-talet. Grunderna i trimning lärde jag mig i Italien. När jag skulle ställa ut min importerade tik för första gången i Sverige insåg jag att hon inte såg ut som de andra. Men skam den som ger sig…… jag trimmade på och vi lyckades som bäst med ett BIS på Visbybrukshundklubbs inofficiella utställning.
 
Vi gick på några kurser tillsammans som ledde till ett flertal starter i lydnadsklass I. 
Vi lyckades aldrig med ett 1:a pris men domarna var snälla, log och sa att jag inte skulle ge upp. Sorgligt nog blev hon bara 4år eftersom hon blev påkörd av en bil.


Bild: uggia del cardale Foto: Sofia Nilsson

Att vara utan hund var nu otänkbart, jag hade ju egentligen velat ha en stor hund och en utan skägg var inte att tänka på. Valet var inte så svårt, och ni som har glädjen att  äga eller har ägt en airedaleterrier förstår varför!
 
Jag köpte min första airedale ”Siri” 2001 av Gitte Faraasen kennel Bravefair i Ludvika. Siri och jag har gjort en hel del tillsammans. Hon är svensk utställningschampion, tävlar lydnad i klass 3, vi är uppflyttade till lägre klass i bruksgrenen rapport och har ett godkänt anlagsprov i viltspår. Hon är även stolt mamma till två valpkullar.
Kenneln består i dag av tre tikar Siri, Ellen och Molly.
 
Under 2004 erhöll jag ett stipendium av airedaleterriergillet. För stipendiet reste jag till England och fick möjligheten att spendera några lärorika veckor hos Mary Swash på den världsberömda airedaleterrier kenneln Jokyl. 2013 köpte jag min första skotska terrier Dolih.
 
Hälsningar Jenny!